Railpen har købt 25 procent af Verdis - Verdis A/S - Danmark

Railpen har købt 25 procent af Verdis

PRESSEMEDDELELSE

En af Storbritanniens største pensionsselskaber, Railpen har købt 25 procent af Verdis. Railpen forvalter og investerer pensionsmidler for nuværende og tidligere jernbanearbejdere i Storbritannien.

Railpen administrerer omkring 37 milliarder britiske pund – svarende til ca. 330 milliarder danske kroner. Det er selskabets ansvar, at de betroede midler vokser tilstrækkeligt til at dække fremtidens pensionsforpligtelser. Pensionsmidlerne investeres i en bred vifte af aktier, obligationer, ejendomme og nu også i Verdis.

- Verdis repræsenterer en vigtig udvidelse af vores Growth Infrastructure Portfolio, siger Tim Grimstone, investeringschef hos Railpen og tilføjer:

- Det er første investering i Norden og miljøservicesektoren. Vi har en stærk tro på Verdis fremtidige vækst i betragtning af selskabets centrale rolle i affaldssektoren, som er en vigtig service og en vigtig byggesten i den cirkulære økonomi.

Railpens investeringschef fremhæver Verdis’ lederskab inden for elektrificering af sektorens køretøjer.

- Vi ser frem til de fremskridt, vores partnerskab vil betyde, slutter Tim Grimstone i en pressemeddelelse udsendt af Cube Infrastructure Managers, der med 75 procent af aktierne fortsat er hovedaktionær i Verdis.

- Vi er naturligvis stolte over at få Railpen med i ejerkredsen. Det er endnu et bevis på, at vi er på rette vej, når det gælder den grønne omstilling, siger Stefan Olin, Group CEO for Verdis.

Verdis betjener over 6 millioner indbyggere i Danmark, Norge, Sverige og Finland.

- Vores langsigtede kontrakter med lokale myndigheder sikrer stabilitet og muliggør kontinuerlig innovation inden for affaldsindsamling og ressourcegenvinding. Vi investeringer i sorteringsanlæg, omlastepladser og en stadigt voksende flåde af lastbiler, der kører på el og biobrændstof. De grønne biler udgør i dag halvdelen af den samlede park af køretøjer, fortæller Stefan Olin og tilføjer:

- Railpens investering vil give os endnu flere muligheder for at udvide vores aktiviteter og styrke vores position som en væsentlig spiller inden for affaldshåndtering og den cirkulære økonomi i Norden.