KLAR TIL FREMTIDEN I MORGEN

Verdis Visioner 2025
Konference den 27. februar 2025
Lokation: Odense Congress Center

Muligheder i udfordringer: Nye veje for kommuner og forsyningsselskaber

Denne konference sætter spot på de udfordringer, som kommuner og forsyningsselskaber møder i det politisk regulerede affaldslandskab. Vi adresserer alt fra hvordan affaldsstrategier skal gentænkes for at imødekomme ambitiøse klimamål til hvordan du forebygger miljøskandaler, og fra den stigende opmærksomhed fra borgere og medier til konsekvenserne af den gennemgribende liberalisering af sektoren. Diskussioner og indlæg vil kredse om dyrt købte erfaringer, partnerskaber og innovative veje til at opnå politiske mål, med værdifulde indsigter og inspiration hentet fra andre liberaliserede brancher.

Fra kunstig intelligens til hvordan du får mere miljø for pengene med gennemtænkte udbud: Konkrete skridt mod klimaambitioner

I Løvens Hule konkurreres der på de mest innovative løsninger på genanvendelsesområdet og der bydes på filosofiske betragtninger om hvordan vi kommer i mål med de klimamæssige. Der er paneldiskussioner om hvordan du kan få mere miljø for pengene, til hvilke muligheder og udfordringer kunstig intelligens betyder for affaldsbranchen. Der er bevidst sat tid af til du kan netværke kollegaer fra hele branchen til de fremmeste eksperter og få svar på alle de spørgsmål du måtte tumle med.

Udtalelser

Vicky Holst

Jeg fik et par guldkorn med hjem som vi skal forholde os til i vores kommune.

Borgmester Egedal kommune
Marianne Roed Jacobsen

Det var en fornøjelse at være med – tak for en god dag og muligheden for at tale ProducentAnsvar med et engageret publikum

Direktør, VANA
Jens Bomann Christensen

Løvens Hule er en sjov måde at se hvad der rører sig på genvindsfronten.

Direktør, Brancheforeningen Cirkulær
Anders Krøjmand Humle

En visionær konference med et spændende indblik i fremtidens teknologier for genanvendelse af vores ressourcer

CEO Waste2X IT
Kasper Dibbern Petersen

Det var godt at møde kollegaer fra branchen og få udvekslet erfaringer om aktuelle problemstillinger.

Genbrugschef Arc

Early Bird-tilbud!

Tilmeld dig inden 31. oktober og spar 400 kr.
Pris: 1.090 DKK  (Normalpris: 1.490 DKK) Priser eksklusive moms

Skynd dig – begrænset tid!

Konference program

Formiddag

08:00-09:00

Registrering og morgenkaffe

  • En time for registrering, morgenkaffe og netværk
  • CEO Stefan Olin, Driftdirektør Jens Buch Staehr, Driftsdirektør Erik Bohn Andreasen
09:00-09:05

Velkomst og introduktion

  • Kort velkomst og introduktion til dagens program og temaer
  • Direktør Claus Nordahl-Petersen, B2G Consulting
09:05-09:25

Verden ifølge Verdis

  • Klimamål i praksis
  • Hvor er branchen på vej hen
  • Hvad giver det af muligheder og udfordringer
  • CEO Stefan Olin, Verdis
09:25-10:10

Affaldsbranchen i opbrud:

Hvad betyder det for dig og din kommune?

  • Diskussion af, hvordan den kommende liberalisering vil påvirke arbejdet i kommuner og andre offentlige institutioner.
  • Forhandlingssekretær Frank Boye, 3F, Chefkonsulent Niels Bukholt, ARI
  • Bestyrelsesformand Lars Therkildsen.
  • Moderator: Journalist Frederik Timm Bendsen, CleantechWatch
10:10-10:30

Netværk og pause

  • En 30-minutters pause for yderligere netværk og besøg på mini-stande med forskellige temaer.
10:30-11:30

Kunstig intelligens i affaldshåndtering:

Risikostyring og muligheder

  • Diskussion af, hvordan AI kan transformere affaldsbranchen, inklusive et interview med brugere af kunstig intelligens inden for branchen.

CEO Steen Neuchs, Vestforbrænding, CEO Rasmus Steincke, Neurospace, CEO Winie Evers, Odense Renovation

  • Moderator: Journalist Frederik Timm Bendsen, CleantechWatch
11:30-12:30

Løvernes hule: Grøn innovation pitch

  • En time lang pitch session, hvor startups præsenterer innovative løsninger inden for genanvendelse og bæredygtighed til et panel af “løver”. Junior pitch kommer også på.
  • Direktør Freja Marloth Beckmann, Verdis, Direktør Jens Bomann, Cirkulær, Direktør Christian Vintergaard, Fonden for Entreprenørskab, Borgmester Kenneth Muhs, Nyborg Kommune, Specialistadvokat Marie Bockhahn, Horten
  • Konferencier: Direktør Claus Nordahl-Petersen, B2G Consulting

Eftermiddag

12:30-13:30

Netværk og pause

  • En time til frokost med mulighed for netværk og besøg på standene.
13:30-14:15

Forebyggelse af miljøskandaler

  • Præsentation og paneldebat om, hvordan offentlige organisationer kan forebygge miljøskandaler gennem bedste praksis.
  • Partner Rasmus Nygaard-Winther, Gemylden Kiese, Kommunaldirektør Jesper Kaas, Randers Kommune, Rikke Søgaard Berth, Horten
  • Moderator: Journalist og redaktør Frederik Timm Bendsen, CleantechWatch
14:15-14:45

Er jeres affaldsstrategi forældet?

  • Diskussion om nødvendigheden af at opdatere affaldsstrategier i lyset af skiftende lovgivningsmæssige rammer og stigende klimakrav.
  • Direktør Laila Kildsgaard, Steder skaber folk
14:45–15:15

Netværk og pause

  • En 30-minutters pause for yderligere netværk og besøg på mini-stande med forskellige temaer.
15:15-15:45

Mere miljø for pengene

  • Gode råd og do’s and don’ts i måden du sikrer sammenhæng mellem dine ønskede klimagevinster i stedet for at betale for det modsatte.
  • Moderator redaktør og Journalist Frederik Timm Bendtsen, CleantechWatch
  • CEO Stefan Olin, Verdis
  • Chef for Facility Management & Ressourcer, Jørgen Chris Madsen, Vejle Kommune
  • Udbudsspecialist Michael Nørgaard, Loeven Advokatpartnerselskab
15:45-16:15

Filosofiske perspektiver på klima og bæredygtighed

  • Inspirerende oplæg af Vincent Hendricks, baseret på hans arbejde og bøger om klimaændringer og bæredygtighedsfilosofi.
  • phil, ph.d.og professor i formel filosofi ved Københavns Universitet
16:15-16:30

Afslutning og opsamling

  • Kort opsamling af dagens højdepunkter og diskussioner med en opfordring til fortsat samarbejde og handling for at fremme bæredygtighed.
  • CEO Stefan Olin, Verdis, Claus Nordahl-Petersen, B2G Consulting

Et udpluk af deltagende organisationer

Klik på en taler og lær dem at kende

Stefan Olin

Stefan Olin

Stefan Olin, CEO for Verdis Nordic, bringer sin omfattende erfaring inden for affalds- og genanvendelsessektoren med til *Verdis Visioner 2025*. Med en dyb forståelse af de udfordringer, som kommuner og forsyningsselskaber står over for i en tid med stigende miljøkrav og liberalisering af affaldssektoren, vil Stefan dele konkrete indsigter og løsninger, som tilhørerne kan tage med hjem. Hans fokus vil være på, hvordan virksomheder og offentlige aktører kan tilpasse deres strategier for at navigere i en sektor under forandring, og hvordan samarbejder på tværs kan sikre både økonomisk og miljømæssig bæredygtighed.

Claus Nordahl-Petersen

Claus Nordahl-Petersen

Stefan Olin, CEO for Verdis Nordic, bringer sin omfattende erfaring inden for affalds- og genanvendelsessektoren med til *Verdis Visioner 2025*. Med en dyb forståelse af de udfordringer, som kommuner og forsyningsselskaber står over for i en tid med stigende miljøkrav og liberalisering af affaldssektoren, vil Stefan dele konkrete indsigter og løsninger, som tilhørerne kan tage med hjem. Hans fokus vil være på, hvordan virksomheder og offentlige aktører kan tilpasse deres strategier for at navigere i en sektor under forandring, og hvordan samarbejder på tværs kan sikre både økonomisk og miljømæssig bæredygtighed.

Rasmus Nygaard-Winther

Rasmus Nygaard-Winther

Som partner og Group Head of Public Affairs hos Geelmuyden Kiese, har Rasmus Nygaard-Winther omfattende erfaring med krisehåndtering, strategisk kommunikation og mediehåndtering. Med en baggrund som kommunikationsdirektør hos Nature Energy og tidligere chefkonsulent i Odense Kommune, har Rasmus dyb indsigt i, hvordan både offentlige og private aktører kan opbygge et kriseberedskab, inden krisen rammer. På Verdis Visioner 2025 vil han dele konkrete værktøjer til, hvordan virksomheder og kommuner kan forebygge miljøskandaler gennem proaktiv mediehåndtering og strategisk forberedelse, så de står stærkere, når presset fra medierne og offentligheden intensiveres.

Jesper Kaas Schmidt

Jesper Kaas Schmidt

Jesper Kaas Schmidt, kommunaldirektør i Randers Kommune, bringer en uvurderlig erfaring inden for krisehåndtering og ledelse i udfordrende tider til Verdis Visioner 2025. Midt i håndteringen af en af Danmarks mest omtalte miljøsager med Nordic Waste har Jesper stået i spidsen for at navigere sin kommune gennem komplekse udfordringer og offentligt pres. På konferencen vil han dele sine indsigter om, hvordan man effektivt leder en organisation sikkert gennem en krise, herunder opbygning af et robust beredskab, transparent kommunikation og genoprettelse af tillid blandt borgere og interessenter. Jespers præsentation er essentiel for alle, der ønsker at styrke deres organisatoriske modstandskraft og være bedre forberedt på fremtidige kriser.

Rikke Søgaard Berth

Rikke Søgaard Berth

Rikke Søgaard Berth er en erfaren advokat og partner hos Horten, hvor hun har arbejdet i mere end 14 år med at rådgive offentlige myndigheder og selskaber. Hun er en anerkendt specialist inden for retsforhold for offentlige myndigheder og har dyb erfaring i at rådgive om komplekse områder som kommunalret, forvaltningsret og offentlig erhvervsvirksomhed. Rikke har en bred baggrund inden for organiseringen af det offentliges opgaver og har rådgivet flere bestyrelser inden for forsyningsområdet.

 

På Verdis Visioner 2025 vil hun dele sine indsigter om, hvordan offentlige og private aktører bedst kan forebygge miljøskandaler, herunder vigtigheden af et solidt juridisk fundament og beredskab for at undgå kriser. Med sin omfattende erfaring i offentlig-privat samarbejde, herunder udbud og regulering, vil hun give deltagerne en konkret forståelse af de juridiske udfordringer og muligheder i sektoren.

Frederik Tim Bentsen

Frederik Tim Bentsen

Frederik Timm Bentsen, interim redaktør hos CleantechWatch, bringer en dybdegående viden om affaldsteknologi, bæredygtighed og det bredere cleantech-landskab til Verdis Visioner 2025. Med flere års erfaring som journalist inden for teknologi og miljø, herunder tidligere roller hos Teknologiens Mediehus og Dagbladet Information, har Frederik opbygget en solid forståelse af de teknologiske løsninger og politiske diskussioner, der former den grønne omstilling.

Som moderator på Verdis Visioner 2025 vil Frederik være den gennemgående figur, der styrer samtlige paneldiskussioner og samtaler. Han vil sikre, at komplekse emner som liberalisering, affaldsstrategier, AI i affaldshåndtering og forebyggelse af miljøskandaler bliver belyst fra alle vinkler. Hans erfaring med at facilitere debatter og engagere både paneldeltagere og publikum vil skabe en dynamisk og relevant dialog, som deltagerne kan tage med sig hjem.

Laila Kildesgaard

Laila Kildesgaard

Laila Kildesgaard, stifter af “Steder Skaber Folk” og tidligere direktør i KL, bringer omfattende erfaring fra klima-, miljø- og forsyningsområdet til Verdis Visioner 2025. Med en baggrund, der spænder over rådgivning af kommuner og forsyningsselskaber om klimaledelse og lokal udvikling, har Laila været en central aktør i at fremme bæredygtige løsninger på tværs af sektorer. Som medlem af flere bestyrelser, herunder hos EWII og Nordiq Group, har hun dyb indsigt i at tilpasse strategier i takt med skiftende lovgivningsmæssige rammer og klimakrav. På konferencen vil hun dele sine erfaringer og give konkrete råd om, hvordan kommuner og forsyningsselskaber kan opdatere deres affaldsstrategier for at imødekomme fremtidens udfordringer.

Jørgen Chris Madsen

Jørgen Chris Madsen

Jørgen Chris Madsen, områdechef for Facility Management & Ressourcer i Vejle Kommune, bringer over 15 års erfaring fra både den offentlige og private sektor til Verdis Visioner 2025. Med en karriere, der spænder over ledende stillinger inden for affalds- og genanvendelseshåndtering samt tidligere erfaringer fra TDC, har Jørgen indgående forståelse for, hvordan man kan optimere ressourcestyring og opnå miljømæssige gevinster uden at gå på kompromis med effektiviteten. Han vil dele konkrete råd om, hvordan kommuner kan sikre sammenhæng mellem deres klimastrategier og faktiske resultater, og undgå at betale for løsninger, der ikke leverer de ønskede klimagevinster.

Michael Nørgaard

Michael Nørgaard

Michael Nørgaard er en af Danmarks førende eksperter inden for udbudsret og offentlig-privat samarbejde. Med en karriere, der spænder over to årtier, har han været med til at designe og rådgive om nogle af de mest komplekse udbudsprocesser i både den offentlige og private sektor. Han har dyb indsigt i, hvordan man sikrer effektive og gennemtænkte udbud, der skaber værdi – både økonomisk og miljømæssigt. Under Verdis Visioner 2025 vil Michael give konkrete råd om, hvordan man undgår at betale for det modsatte af, hvad man ønsker i sine udbud, og hvordan man sikrer sammenhæng mellem klimagevinster og de ønskede resultater.

Vincent Hendricks

Vincent Hendricks

Vincent Hendricks er en af de mest markante skikkelser inden for formel filosofi og bæredygtighedsfilosofi i Danmark. Han er stifter af Center for Information og Boblestudier og har igennem sin karriere arbejdet med alt fra formallogik til medie- og klimabobler. Under Verdis Visioner 2025 vil han med udgangspunkt i sin filosofi og seneste forskning give deltagerne et dybere perspektiv på klimaændringer og bæredygtighed, og hvordan vi som samfund kan forstå og håndtere de komplekse udfordringer, vi står overfor. Hans unikke kombination af filosofi og samfundskritik gør hans oplæg både inspirerende og tankevækkende.

Lars Therkildsen

Lars Therkildsen

Med en mangeårig karriere inden for ledelse og bestyrelsesarbejde i forsyningsbranchen, bringer Lars Therkildsen et unikt perspektiv til diskussionen om affaldsbranchens kommende liberalisering. Lars har stået i spidsen for flere virksomheder, der har gennemgået omfattende forandringer og liberaliseringer, herunder HOFOR og Københavns Energi. På Verdis Visioner 2025 vil Lars dele sine erfaringer med, hvordan man effektivt tilpasser sig et liberaliseret marked, og hvilke faldgruber man bør undgå. Hans indsigt vil give deltagerne værdifulde råd om, hvordan kommuner og offentlige instanser kan navigere i en ny reguleringsmæssig virkelighed.

Steen Neuchs Vedel

Steen Neuchs Vedel

Som CEO for Vestforbrænding, Danmarks største affalds- og energiselskab, bringer Steen Neuchs Vedel værdifulde erfaringer med, hvordan avancerede teknologier som kunstig intelligens kan bruges til at skabe smartere og mere bæredygtige løsninger inden for affaldshåndtering. Med en baggrund i ledende roller i Banedanmark og Cimber Air har Steen stor erfaring med at lede komplekse projekter, der involverer teknologisk innovation. På Verdis Visioner 2025 vil Steen dele sine indsigter i, hvordan kunstig intelligens kan bidrage til bedre beslutningstagning, risikostyring og optimering af processer, så vi i fællesskab kan styrke affaldssektoren og imødekomme fremtidens miljøkrav.

Rasmus Steincke

Rasmus Steincke

Som CEO og medstifter af Neurospace har Rasmus Steincke specialiseret sig i at udvikle og implementere avancerede AI-løsninger, der hjælper virksomheder med at optimere deres operationer og udnytte data til at træffe bedre beslutninger. Med erfaring fra projekter i både forsyningssektoren og andre brancher har Rasmus en dyb forståelse for, hvordan kunstig intelligens kan anvendes til at forbedre processer og skabe nye muligheder. Derudover har Rasmus erfaring med de potentielle risici, som AI-teknologier kan medføre, herunder datasikkerhed, etik og teknologisk afhængighed. På Verdis Visioner 2025 vil Rasmus dele sine indsigter i, hvordan AI kan transformere affaldsbranchen, samt give konkrete eksempler på succesfulde projekter, der har løftet bæredygtighed og innovation i både offentlige og private organisationer.

Winie Evers

Winie Evers

Winie Evers er administrerende direktør for Odense Renovation og har en omfattende baggrund inden for cirkulær økonomi, bæredygtig udvikling og strategisk ledelse. Hun har erfaring med at lede innovative projekter, der integrerer nye teknologier og metoder til optimering af affaldshåndtering og ressourceforbrug. Winie ser potentialet i teknologier som kunstig intelligens til at forbedre beslutningstagning og effektivitet i affaldsbranchen, samtidig med at hun er bevidst om de udfordringer, der kan opstå i forhold til implementering og praktisk anvendelse.

Som fortaler for bæredygtige løsninger har hun arbejdet på at skabe synergier mellem teknologi, miljø og samfund, hvilket gør hende til en vigtig stemme i debatten om fremtidens affaldshåndtering.

Jens Bomann

Jens Bomann

Jens Bomann er direktør for Brancheforeningen Cirkulær, hvor han arbejder for at fremme cirkulær økonomi og bæredygtige forretningsmodeller i Danmark. Med en baggrund inden for kommunikation og public affairs har Jens gennem sin karriere hjulpet virksomheder og organisationer med at navigere i komplekse politiske landskaber og at kommunikere deres budskaber klart og effektivt. Hans erfaring med strategisk rådgivning gør ham til en stærk stemme inden for grøn omstilling, og han er dybt engageret i at understøtte innovative løsninger, der kan accelerere den cirkulære økonomi.

Freja Marloth Beckmann

Freja Marloth Beckmann

Freja Marloth Beckmann er direktør for Verdis Recycling, hvor hun har ansvar for at udvikle og lede kommercielle genanvendelsesinitiativer. Med en bred erfaring inden for affaldshåndtering og cirkulær økonomi, har hun tidligere arbejdet med strategisk forretningsudvikling i både offentlige og private virksomheder. Freja har gennem sin karriere fokuseret på at skabe værdi gennem genanvendelse og affaldsressourcer, og hun har en solid forståelse af de markedsdynamikker, der driver den cirkulære økonomi fremad. Hendes erfaringer med at integrere bæredygtige løsninger og optimere forsyningskæder har gjort hende til en nøglespiller inden for grøn innovation.

Christian Vintergaard

Christian Vintergaard

Christian Vintergaard har i over 14 år stået i spidsen for Fonden for Entreprenørskab, hvor han arbejder for at fremme iværksætteri og innovation blandt unge i Danmark. Med en baggrund inden for både erhvervslivet og den akademiske verden har han en dyb forståelse af, hvad der skal til for at skabe succesfulde startups. Christian har tidligere fungeret som dommer i Løvernes Hule og har mange års erfaring med at spotte potentialet i nye iværksætterprojekter. Hans erfaring inden for venturekapital, fundraising og forretningsudvikling gør ham til den perfekte løve til at vurdere grønne innovationer og banebrydende løsninger inden for genanvendelse og bæredygtighed.

Kenneth Muhs

Kenneth Muhs

Kenneth Muhs har siden 2014 været borgmester i Nyborg Kommune, hvor han arbejder for at fremme lokal udvikling og bæredygtige løsninger i samarbejde med både offentlige og private aktører. Med sin mangeårige erfaring fra både Forsvaret og det politiske landskab, er Kenneth en stærk leder, der har været med til at forme den strategiske retning for kommunen. Hans baggrund som officer og certified business coach gør ham til en erfaren teambuilder og problemløser, der altid fokuserer på at skabe resultater gennem samarbejde og udvikling. Kenneths indsigt i både lokale og nationale politiske processer gør ham til en vigtig del af panelet, når innovative idéer skal vurderes.

Frank Boye

Frank Boye

Med over 20 års erfaring hos 3F, er Frank Boye en af de mest erfarne kræfter inden for forhandling og arbejdsmarkedsforhold i affaldsbranchen. Han har en dyb forståelse af, hvordan den kommende liberalisering af affaldsområdet kan påvirke både arbejdstagere og kommunale instanser. På Verdis Visioner 2025 vil Frank bringe sine omfattende erfaringer fra forhandlinger og sektorudvikling i spil i en diskussion om, hvordan den kommende udvikling vil udfordre både offentlige og private aktører. Deltagerne kan forvente en direkte og ærlig indsigt i, hvad fremtiden kan bringe for affaldsarbejdsstyrken.

Marie Bockhahn

Marie Bockhahn

Marie Bockhahn har over 18 års erfaring som advokat og specialist hos Horten Advokatpartnerselskab. Hun har en solid baggrund inden for erhvervsjura og rådgiver virksomheder og offentlige instanser om komplekse juridiske problemstillinger. Med en fortid hos Bech-Bruun og en uddannelse fra Københavns Universitet bringer Marie dybdegående viden inden for blandt andet kontraktret, virksomhedsoverdragelser og retsforhold i den offentlige sektor. Som erfaren dommer i Løvernes Hule – hun var også en del af dommerpanelet sidste gang – vil hendes juridiske ekspertise og evne til at vurdere forretningsmodeller give startups skarp feedback på deres innovationer og forretningsstrategier.

Niels Bukholt

Niels Bukholt

Med en baggrund, der spænder fra ledende roller i miljøministeriet til konsulentopgaver i den private sektor, er Niels Bukholt en af landets mest vidende profiler, når det kommer til affaldshåndtering og cirkulær økonomi. I sin rolle som sekretariatsleder for Affalds- og Ressourceindustrien (ARI) repræsenterer Niels de private selskaber i affaldssektoren og har dyb indsigt i, hvordan den kommende liberalisering vil påvirke både kommuner og private aktører. Hans erfaring med at arbejde i skæringspunktet mellem offentlige og private interesser gør ham til en vigtig stemme i debatten om affaldsbranchens fremtid. På Verdis Visioner 2025 vil han give sit perspektiv på, hvordan samarbejdet mellem det offentlige og private kan styrkes i den nye virkelighed, der opstår som følge af liberaliseringen.